ANP13 aug '12 08:25

Nikkei eindigt nipt lager

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is maandag nipt lager gesloten. Een teleurstellende groei van de Japanse economie woog op het sentiment. Ook waren beleggers wat terughoudender nadat de Japanse beurs vorige week de grootste weekwinst sinds februari dit jaar wist te boeken. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 8885,15 punten.

Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de economie in het land in het afgelopen kwartaal met 0,3 procent is gegroeid vergeleken met een kwartaal eerder. In het eerste kwartaal werd nog een groei van 1,3 procent in de boeken gezet. Economen rekenden vooraf op een groei van 0,7 procent. Zij noemen de eurocrisis en de sterke yen als belangrijkste oorzaken van de mindere groei. Hierdoor blijft de export, belangrijk voor de Japanse economie, achter.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,4 procent en in Seoul daalde de Kospi met 0,7 procent. De All Ordinaries in Sydney klom daarentegen 0,2 procent. BlueScope Steel won ruim 36 procent. Het grootste Australische staalbedrijf kondigde een samenwerkingsverband aan met de Japanse staalproducent Nippon Steel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen