ANP15 dec '12 03:20

Namen doodgeschoten kinderen snel bekend

EPA
EPA

NEWTOWN (ANP) - De autoriteiten in het Amerikaanse Newtown verwachten zaterdagmorgen klaar te zijn met het identificeren van de slachtoffers van het bloedbad dat vrijdag werd aangericht op een basisschool. Zodra er zekerheid is worden de namen van de slachtoffers publiekelijk bekendgemaakt, meldde nieuwszender CNN op gezag van de politie.

De politie heeft de families van slachtoffers na de fatale schietpartij al geïnformeerd op basis van een eerste onderzoek. ,,Het is een vreselijk tafereel'', zei een politieman die bij het onderzoek betrokken is. ,,We hebben nog nooit zoiets gezien.''

De dader was volgens diverse Amerikaanse media een 20-jarige man. Hij liep met diverse wapens het schoolgebouw binnen en beroofde twintig kinderen, zes volwassenen en uiteindelijk zichzelf van het leven. Eerder zou hij thuis zijn moeder hebben doodgeschoten. De politie heeft dit nog niet officieel bevestigd. In eerdere berichten werd gesteld dat de man zijn vader zou hebben vermoord, maar dit bleek niet te kloppen.

Een politieman zei ter plaatse tegen CNN dat de drie vuurwapens die de schutter gebruikt heeft op naam van zijn moeder stonden. Volgens diverse media in het land leed de dader aan een persoonlijkheidsstoornis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen