ANP11 feb '12 14:04

Laatste mooie schaatsdag

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Zaterdag lijkt de laatste goede schaatsdag te zijn, met temperaturen onder nul. Zondag stijgt het kwik tot enkele graden boven het vriespunt. Op de weg kan het glad worden, zo blijkt uit de verwachtingen.

Het was in de nacht van vrijdag op zaterdag weer tamelijk koud, met bijna min 17 graden in Lelystad, aldus WeerOnline. Dit weerbureau meldt ook dat er sinds 1986 niet zoveel ijsdagen in februari zijn geweest als dit jaar.

Het KNMI ziet zondagochtend de bewolking vanuit het noorden toenemen. In de loop van de middag gaat het in het westen en noorden licht dooien. WeerOnline verwacht volgende week door neerslag veel gladheid.

MeteoConsult meldt dat de eerste 10 dagen van februari de koudste eerste 10 dagen van februari zijn geweest in 95 jaar. Gemiddeld over dag en nacht lag de temperatuur in landelijk hoofdstation De Bilt op -7,0 graden. Sinds het begin van de meetreeks in 1901 waren de eerste 10 dagen van februari alleen in 1917 nog kouder. Toen vroor het gemiddeld 7,2 graden.

Gerelateerde artikelen