ANP14 dec '12 06:54Aangepast op 14 dec '12 10:49

'Meer winst KPN door telefoonverhuur'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN voert met een creatieve oplossing zijn winst op. Sinds dit voorjaar verhuurt het mobiele telefoons aan zijn klanten. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag.

Op deze manier worden kosten voor de aanschaf van de toestellen uitgesmeerd over de duur van het abonnement. Dit vergroot het bedrijfsresultaat met meer dan 100 miljoen euro op jaarbasis, volgens de krant.

KPN laat via een woordvoerder vrijdag weten dat het leasemodel voor mobiele toestellen al begin dit jaar is geïntroduceerd. ,,De suggestie van het FD dat het leasemodel een knop zou zijn waaraan wij draaien om een winstdoelstelling te halen, is onzinnig en onjuist.''

Niet vooraf betalen

De woordvoerder benadrukt dat het model is bedacht om in te spelen op behoeften van klanten, die niet meer vooraf hoeven betalen voor het toestel, maar nu een vast bedrag per maand betalen. ,,Het succes van het model wordt bepaald door de vraag of klanten dit willen.''

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2012 zegt KPN meer te kunnen vertellen over de financiële effecten van het nieuwe model.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen