ANP19 dec '12 07:31

Sycamore brengt bod uit op Billabong

SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De Australische fabrikant van surfkleding Billabong heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij Sycamore Partners ter waarde van 527 miljoen Australische dollar (554,3 miljoen euro). Dat maakte Billabong, dat woensdag ook zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagde, bekend.

Sycamore en Paul Naude, die leiding geeft aan de Amerikaanse divisie van Billabong, bieden 1,10 dollar per aandeel in contanten. Het aandeel Billabong kelderde op de beurs in Sydney tot 15 procent omdat beleggers denken dat het bod niet zal slagen. Halverwege 2007 had het bedrijf nog een marktwaarde van 3,8 miljard dollar en in juli van dit jaar wilde de Amerikaanse investeerder TPG nog 1,45 dollar per aandeel bieden. TPG trok echter na 3 maanden zijn bod in zonder daarvoor een reden te geven.

Billabong werd een overnameprooi nadat het bedrijf zijn nieuwe collectie tegen dumpprijzen verkocht om schulden af te lossen. Daarnaast werden winkels gesloten en werknemers ontslagen. Bovendien boekte het bedrijf een fors verlies door dalende consumentenuitgaven. Billabong gaf woensdag aan dit jaar een bedrijfsresultaat te verwachten van 56 tot 63 miljoen dollar. In oktober rekende het bedrijf nog op 110 miljoen dollar. Als reden voor de bijstelling wees Billabong op de zwakke verkopen in november en de eerste helft van december, normaal de beste periode van het jaar, en herstructureringskosten. Vooral in Europa en Brazilië vielen de verkopen tegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen