ANP17 dec '12 09:58

'Gunstiger voorwaarden herfinanciering'

AMSTERDAM (AFN) - Boskalis groeit door de beoogde overname van Dockwise niet alleen in de internationale olie- en gasmarkt, maar zou er ook in moeten kunnen slagen om Dockwise tegen gunstiger voorwaarden te herfinancieren. Dat stelde ING maandag.

SNS Securities verlaagde zijn advies voor Boskalis van 'buy'naar 'hold' omdat het opwaartse koerspotentieel beperkt is. Het effectenhuis sluit een ,,enigszins verbeterd'' bod niet uit en verhoogt het koersdoel naar 18,25 euro. SNS denkt dat van de 28 procent van de aandelen die Boskalis nog niet in handen heeft, meer dan 10 procent in handen is van Sankaty en minder dan 5 procent bij Polygon. Het effectenhuis ziet ,,een sterke prikkel'' voor deze aandeelhouders om hun stukken aan te melden.

Boskalis verhoogde maandag zijn bod op Dockwise van 17,20 euro per aandeel naar 18 euro per aandeel. Het bedrijf heeft nu meer dan 72 procent van de aandelen Dockwise in handen. Volgens ING is het nog onduidelijk welke omzet- en kostenvoordelen de overname met zich meebrengt, maar die zullen er volgens de bank op den duur zijn. ING vindt de huidige marktomstandigheden voor Boskalis ,,zeer gunstig.'' ING heeft een 'buy'-advies en een koersdoel van 38 euro voor Boskalis.

Rond 9.50 uur noteerde Boskalis 0,2 procent hoger op 33,02 euro. Dockwise koerste op dat moment 2,6 procent hoger op 17,90 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen