ANP18 dec '12 06:09

Geen verkoopverbod Samsung in VS

WASHINGTON (AFN/RTR) - Elektronicafabrikant Samsung mag zijn smartphones blijven verkopen in de Verenigde Staten. Concurrent Apple had een verkoopverbod geëist omdat Samsung patenten zou schenden. Een federale rechtbank heeft de eis maandag echter afgewezen.

De twee grootste gsm-fabrikanten ter wereld zijn verwikkeld in een bittere juridische strijd over octrooien. Apple won eerder dit jaar in de VS een megazaak tegen de Zuid-Koreaanse concurrent. Een rechtbank veroordeelde Samsung tot een schadevergoeding van 1,1 miljard dollar.

Of die ooit betaald zal worden is nog de vraag; zelfs mede-oprichter van Apple Steve Wozniak zei eerder te denken dat het vonnis in hoger beroep geen stand zal houden.

Ook in Nederland diende onlangs een rechtszaak in de wereldwijde 'patentoorlog' tussen de bedrijven. De rechtbank in Den Haag veroordeelde Samsung, omdat het bij oudere versies van de Galaxy-telefoonsen -tabletsinbreuk maakte op een patent van Apple. De schadevergoeding in die zaak is nog niet vastgesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen