ANP1 nov '12 18:35

Wall Street hoger na meevallende cijfers

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen gingen donderdag omhoog na de bekendmaking van beter dan verwachte cijfers over de arbeidsmarkt, de industrie en het consumentenvertrouwen. De handel is echter nog lang niet terug op het normale niveau na de orkaan Sandy die New York eerder in de week trof.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de middaghandel op 13.206,97 punten, een winst van 0,8 procent. De bredere S&P 500 steeg 0,9 procent tot 1424,28 punten. De Nasdaq, toonaangevend voor de technologiebranche, steeg het sterkst. De graadmeter ging 1,1 procent omhoog tot 3011,48 punten.

Ook bij de hoofdfondsen stonden vooral technologieaandelen in de belangstelling. Chipmaker Intel voerde de Dow aan met een koerswinst van 3,2 procent, terwijl softwarereus Microsoft 3 procent meer waard werd. Ook financiële aandelen waren in trek, Bank of America en JPMorgan Chase stegen 2,9 en 2,7 procent.

Detailhandelaar Wal-Mart daalde 1,9 procent, en stond daarmee onderaan de Dow. Farmaceut Pfizer daalde 1,5 procent. Het bedrijf stopt mogelijk met zijn pogingen om goedkeuring te krijgen voor een pijnstiller die het in de VS op de markt wilde brengen. Fastfoodketen McDonalds werd 0,4 procent minder waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen