ANP25 jan '12 15:08

'Verdeelde opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen woensdag naar verwachting verdeeld beginnen. De stemming wordt gedrukt door het negatieve sentiment in Europa. Technologiegraadmeter Nasdaq wordt echter gesteund door de sterke resultaten van Apple. Ook wachten beleggers op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Het beleidsbepalende orgaan van het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten zal later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekendmaken. Voor het eerst zal de Fed dan voorspellingen geven over de ontwikkeling van de rente op de langere termijn.

Het aandeel Apple stijgt ruim 7 procent in de voorbeurshandel. Apple maakte dinsdag na het slot op Wall Street beter dan verwachte kwartaalresultaten bekend. Door de aanhoudende populariteit van iPhones en iPads liep de winst van Apple in het afgelopen kwartaal op tot het hoogste niveau ooit. Ook de omzet steeg tot een recordhoogte.

Boeing

Yahoo bracht dinsdag nabeurs ook de kwartaalcijfers naar buiten. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft de winst en omzet afgelopen kwartaal opnieuw niet weten te verhogen. De nettowinst daalde in het laatste kwartaal van 2011 met ruim 5 procent en de omzet liep met 13 procent terug.

Vliegtuigbouwer Boeing maakte woensdag voorbeurs beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. De winstverwachting voor het lopende boekjaar viel echter tegen. Het aandeel verliest 1 procent in de voorbeurshandel.

De openingsindicatoren wijzen op een verlies van 0,3 procent voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,8 procent voor technologiebeurs Nasdaq. De aandelenbeurzen op Wall Street sloten dinsdag overwegend lager. Grote bedrijven als McDonald's, Texas Instruments en Verizon wisten de beleggers niet te overtuigen met hun kwartaalcijfers. De Dow-Jonesindex verloor 0,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen