ANP3 nov '12 14:01

Heerts: akkoord desastreus voor arbeidsmarkt

DEN HAAG (ANP) - Ook de PvdA krijgt het de komende tijd moeilijk door de afspraken in het regeerakkoord. ,,De maatregelen zijn desastreus voor de arbeidsmarkt, PvdA onwaardig.’’ Dat heeft Ton Heerts, voorzitter van FNV/de nieuwe vakbeweging, zaterdag gezegd in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

,,Wij gaan dit niet onvoorwaardelijk steunen. Het worden hele zware tijden voor de PvdA, zeker in relatie met de vakbeweging''. De kabinetsformatie is volgens hem ,,allemaal iets te snel, iets te ondoordacht en iets te rigoureus gegaan.’’ Als voorbeeld noemt Heerts het versneld invoeren van de verhoging van de AOW-leeftijd. ,,Daardoor komen mensen met gaten te zitten in hun inkomen. Ook het aanvullend pensioen moet worden bijgesteld'', aldus Heerts, oud-Tweede Kamerlid van de PvdA.

Hij vindt het onverstandig van de PvdA en de VVD dat ze de gevolgen voor de koopkracht van de maatregelen niet laten doorberekenen door het Nibud. Het CDA kreeg daar afgelopen week onvoldoende steun voor in de Kamer.

VVD'er Bas Eenhoorn zegt de tranen in zijn ogen gekregen te hebben over de onduidelijke communicatie. ,,Er is een beeld ontstaan dat we niet precies weten wat de effecten zijn van wat we hebben ingeleverd. Daar is discussie over en dat is heel vervelend'', aldus de oud-partijvoorzitter. Eenhoorn: ,,Er zitten een aantal dingen in het regeerakkoord wat erg slikken is. Maar heel veel mensen binnen de VVD weten dat je eerst moet delen voordat je kan vermenigvuldigen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen