ANP6 mrt '12 11:11

'Cijfers Zumtobel slecht nieuws voor Philips'

AMSTERDAM (AFN) - De koers van Philips stond dinsdag onder druk na tegenvallende resultaten van de Oostenrijkse concurrent Zumtobel op het gebied van verlichting. Dat stelde ING in een analistenrapport.

Zumtobel voerde de omzet in het derde kwartaal van 2011/2012 op met 1,3 procent tot 297,4 miljoen euro, maar het bedrijfsresultaat (ebit) daalde met meer dan 25 miljoen euro tot 9,6 miljoen euro negatief. Die grote daling werd volgens ING veroorzaakt door aanhoudende zwakte bij LED-onderdelen, waar Zumtobel onder meer kampt met hoge prijsdruk. Daarnaast drukten investeringen in groei en innovatie het resultaat en schreef het bedrijf, net als Philips, flink af op voorraden en ontwikkelingskosten.

,,Het is duidelijk dat de resultaten van Zumtobel slecht nieuws zijn voor Philips'', aldus ING, dat voor het elektronicaconcern een 'hold'-advies heeft en een koersdoel van 14 euro.

Philips noteerde vlak voor 11.00 uur 4,1 procent lager op 14,93 euro, terwijl de AEX 1,1 procent daalde tot 321,97 punten.

Gerelateerde artikelen