ANP18 dec '12 12:55Aangepast op 18 dec '12 15:54

Driekwart Europeanen heeft internet

LUXEMBURG (AFN) - Ruim driekwart (76 procent) van de Europese huishoudens heeft toegang tot internet. Verreweg de meesten van hen (72 procent van de Europeanen) hebben een breedbandverbinding. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van Europees statistiekbureau Eurostat onder de 27 EU-landen.

In 2009 had nog 66 procent van de Europeanen een internetaansluiting. Toen had 57 procent snel internet via de vaste lijn. In 2006 lagen deze percentages op 49 en 30 procent.

Nederland behoort tot de landen met de beste internettoegang. Van alle Nederlanders heeft 94 procent een internetaansluiting en 83 procent breedbandinternet. Ook in de Scandinavische landen liggen deze percentages hoog. In landen als Bulgarije en Griekenland heeft echter slechts ongeveer de helft van de bevolking een internetaansluiting.

Europese ambitie

Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) ontvouwde eerder dit jaar de Europese ambitie om per 2020 45 miljoen (een op de vijf) Europese huishoudens toegang te bieden tot snel internet van 100 megabit per seconde of meer.

Het verzenden en ontvangen van e-mails en het zoeken naar informatie over goederen en diensten blijven de belangrijkste activiteiten op het internet (89 en 83 procent van de gebruikers heeft dat de afgelopen 3 maanden gedaan). Inmiddels leest echter ook 61 procent van de Europeanen online het nieuws. Ruim de helft (54 procent) gebruikt bankieren via internet en 52 procent maakt gebruik van sociale media.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen