ANP15 feb '12 08:32Aangepast op 15 feb '12 09:38

Erik van der Meijden nieuwe topman Exact

ANP
ANP

DELFT (AFN) - Softwarebedrijf Exact heeft een nieuwe topman gevonden. De voormalige topman van Getronics, Erik van der Meijden, volgt de huidige interim-topman Max Timmer per 26 april op. Dat maakte Exact woensdag bekend.

Vorig jaar werd de voormalige financieel bestuurder van Exact, Max Timmer, tijdelijk topman na het vertrek van interim-directeur Martijn Janmaat die het bedrijf ruim een jaar leidde. Exact liet toen weten nog geen bestuursvoorzitter te hebben gevonden.

Max Timmer treedt per april af als bestuurslid. Timmer: ,,Het lijkt me niet verstandig om na tien maanden als CEO weer CFO te worden. Je moet geen twee kapiteins op een schip hebben.''

Start

Erik van der Meijden leidde Getronics sinds de overname door KPN. Hij vertrok in mei, vlak voordat KPN aankondigde dat de naam Getronics zou verdwijnen en de verschillende onderdelen werden samengevoegd. Van der Meijden start al op 19 maart bij Exact, maar zal pas bij de aandeelhoudersvergadering op 26 april officieel in functie treden.

Exact zal volgens Timmer op ,,zeer korte termijn'' een zoektocht starten naar een nieuwe CFO. Ook blijft het bedrijf op zoek naar een CTO, een technisch directeur. Concrete kandidaten heeft het echter nog niet op het oog.

Strategie

Exact kondigde eind 2010, onder interim-topman Martijn Janmaat, een nieuwe strategie aan waarbij het bedrijf zich richt op groei op autonome basis. Timmer zei geen reden hebben om aan te nemen dat die strategie onder Van der Meijden zal wijzigen. Het bedrijf blijft ook op zoek naar eventuele interessante overnames, aldus Timmer.

Exact maakte woensdag bekend dat de omzet vorig jaar daalde tot 215,6 miljoen euro, van 228,2 miljoen euro in 2010. Dat komt vooral door de verkoop van Siigo in 2010. Op autonome basis steeg de omzet met 0,6 procent.

Ebitda

Het ebitda-resultaat daalde vorig jaar met 4,1 procent tot 50,2 miljoen euro. Het slotdividend kwam uit op 1,46 euro, gelijk aan de winst per aandeel na de afwaardering van het Canadese onderdeel Longview.

Exact waardeerde Longview, dat in 2007 voor 52 miljoen dollar (39 miljoen euro) werd aangeschaft, met 18 miljoen euro af. Volgens Timmer zijn de lokale marktomstandigheden veranderd vanwege sterke concurrentie en is de verwachte synergie niet uit de verf gekomen.

Exact verwacht in 2012, op voorwaarde dat de economische situatie niet verslechtert in vergelijking met de tweede helft van 2011, voor de omzet en de ebitda een lage eencijferige groei op gelijke basis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen