ANP31 aug '12 22:09

Sparv bezorgt FC Groningen eerste zege

FC Groningen spelers Tim Sparv (L) en Virgel van Dijk (r) vieren de 0-1 tegen ADO. ANP
FC Groningen spelers Tim Sparv (L) en Virgel van Dijk (r) vieren de 0-1 tegen ADO. ANP

DEN HAAG (ANP) - FC Groningen heeft in de vierde competitieronde de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Robert Maaskant versloeg in Den Haag ADO Den Haag met 1-0. De sterk spelende middenvelder Tim Sparv maakte het enige doelpunt in het matige duel, waarin ADO Den Haag aanvallend volstrekt machteloos was.

ADO Den Haag opende agressief. Op het middenveld zette de ploeg meteen goed druk, waardoor FC Groningen aanvankelijk maar moeilijk de verdedigende stelling kon verlaten. Kansen leverde dat openingsoffensief niet op, omdat op de vleugels de acties van Tjaronn Chery en Mike van Duinen mislukten. Spits Rydell Poepon kreeg daardoor geen speelbare bal.

FC Groningen kreeg pas na dik 10 minuten vat op het Haagse spel. Op het middenveld was Sparv het distributiepunt van de Groningse tegenstoten, die zeker niet van gevaar ontbloot waren. Vooral niet als de beweeglijke Mitchell Schet op de rechtervleugel in actie kwam. De eerste serieuze mogelijkheid was dan ook voor de ploeg van trainer Robert Maaskant. Spits Género Zeefuik kopte in kansrijke positie over.

Ongevaarlijke aanvalsacties

Ondanks het lichte Haagse veldoverwicht kwam FC Groningen 10 minuten voor rust niet onverdiend op voorsprong. Tim Sparv kopte van dichtbij de bal achter doelman Gino Coutinho. ADO Den Haag reageerde gelaten op die achterstand. In de ongevaarlijke aanvalsacties ontbrak elk vernuft; vooral van de voeten van middenvelder Jens Toornstra kwam vrijwel geen enkele bruikbare pass.

Na de rust zat er iets meer lijn in het Haagse spel, maar niet voldoende om de Groningse verdediging, strak geleid door Virgil van Dijk, te verontrusten. Ook de afstandsschoten van Danny Holla misten de nodige precisie waardoor doelman Luciano da Silva nauwelijks in actie behoefde te komen.

Weinig kansen

FC Groningen kreeg eveneens weinig kansen. Ook niet nadat, zoals vooraf aangekondigd, de Sloveense international Andraz Kirm halverwege de tweede helft zijn eerste speelminuten in de Nederlandse competitie mocht maken.

In de slotfase probeerde ADO Den Haag met een wanhoopsoffensief alsnog een punt binnen te slepen, maar het slim verdedigende FC Groningen bleef zonder al te veel moeite overeind.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen