ANP30 mrt '12 09:01

Kardan diep in het rood

AMSTERDAM (AFN) - Investeringsfonds Kardan heeft afgelopen jaar een verlies van 409 miljoen euro geleden. Dat bleek vrijdag uit de jaarcijfers van de onderneming.

Het verlies, dat een jaar eerder nog beperkt bleef tot 29 miljoen euro, komt voor een groot deel door afschrijvingen op bezittingen in Midden- en Oost-Europa. De schuldencrisis en de afzwakkende economie zorgden voor lagere verwachtingen van de groei in die landen. In totaal werd 307 miljoen euro afgeschreven op Europees vastgoed. Daarvan vond 65 procent plaats in Roemenië en Bulgarije.

Kardan haalde wel winst op het vastgoedonderdeel in Azië. Daar werd geprofiteerd van de verkoop van een groot belang in een winkelcentrum in het Chinese Chengdu en de oplevering van appartementen.

Kardan richt zich in 2012 op de cash flow, de eigen schuldpositie en die van houdstermaatschappij GTC Real Estate Holding. Vanaf begin 2013 moet de onderneming een deel van de uitstaande obligaties aflossen. Kardan verwacht over voldoende middelen te beschikken om in 2012 en 2013 aan zijn verplichtingen te voldoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen