ANP10 dec '12 09:33

Forse koersdaling voor Imtech

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Imtech noteerde maandag in de vroege handel fors lager. Analisten wijzen op berichtgeving in het Financieele Dagblad (FD) over het opstellen van een valse jaarrekening van het bedrijf.

De technisch dienstverlener zou, zo meldde het FD op basis van een arrest van het Gerechtshof van Leeuwarden, bewust een valse jaarrekening hebben opgesteld die als bewijs moest dienen in een rechtszaak tegen de oud-directeur van een dochterbedrijf. Accountant KPMG gaf een controleverklaring voor die valse jaarrekening af. Het Hof gaat ervan uit ,,dat de rol van de bestuurders van (thans zelfs Koninklijke) Imtech en ook die van KPMG door politie en justitie nauwgezet zal worden onderzocht''. Het valse jaarverslag houdt het Hof naar eigen zeggen ter beschikking voor justitie, aldus de krant.

Imtech reageerde tegenover het FD verbolgen op het arrest: ,,Wij bestrijden dat Imtech een valse jaarrekening heeft ingediend bij het Hof'', zegt een woordvoerder. ,,Onze eerste indruk is dat de uitspraak vatbaar is voor cassatie.''

Duidelijk negatief

Analisten van Rabobank noemen het bericht ,,duidelijk negatief'', omdat het slecht is voor de reputatie van Imtech. Volgens SNS Securities heeft Imtech kansen in het hoger beroep. Maar het arrest is niet goed voor de reputatie van het concern, zo benadrukt ook SNS.

Het aandeel Imtech noteerde maandag omstreeks 9.31 uur 7 procent lager op 16,77 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen