ANP28 aug '12 18:37

Rus snel onderuit in New York

NEW YORK (ANP) - Arantxa Rus is dinsdag in New York in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De 21-jarige tennisster uit Monster was niet opgewassen tegen de 6 jaar oudere Galina Voskobojeva uit Kazachstan. Rus ging in twee sets onderuit: 1-6 3-6. Het duel duurde iets langer dan een uur.

Rus is de derde Nederlandse deelnemer aan het vierde en laatste grandslamtoernooi die al in de eerste ronde sneuvelt. Robin Haase en Michaëlla Krajicek beleefden maandag (plaatselijke tijd) al een vroege aftocht. Haase verloor in de eerste ronde vrij kansloos van de Spanjaard Feliciano Lopez (3-6 5-7 2-6) en Krajicek ging onderuit tegen de Française Pauline Parmentier (2-6 4-6).

Rus speelde nog nooit tegen Voskobojeva, de nummer 80 van de wereldranglijst. De Nederlandse kwam op baan 15 van Flushing Meadows geen moment in haar eigen spel. Vooral in de eerste set was Rus kansloos, ook doordat ze matig serveerde (4 dubbele fouten). Ze leverde meteen al haar eerste opslagbeurt in waarna ze op 1-4 zelf haar eerste breekpunt liet liggen.

Gerelateerde artikelen