ANP27 aug '12 15:00

'Wall Street begint hoger'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen maandag waarschijnlijk hoger openen. Beleggers kijken deze week vooral uit naar wat Fed-voorzitter Ben Bernanke vrijdag, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers in Jackson Hole, zal gaan zeggen. De markt hoopt dat Bernanke dan meer duidelijkheid geeft over een eventuele derde steunronde voor de Amerikaanse economie.

Afgelopen vrijdag zorgde Bernanke al voor een opleving op de New Yorkse effectenbeurzen. De Fed-voorzitter schreef in een brief aan het Amerikaanse Congres dat de Federal Reserve ruimte heeft voor nieuwe stimuleringsmaatregelen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. De Dow-Jonesindex eindigde daardoor 0,8 procent hoger op 13.157,97 punten.

Op macro-economisch vlak staan er maandag geen richtinggevende publicaties op het programma. Later in de week zullen onder andere het Amerikaanse consumentenvertrouwen, een nieuwe schatting van de economische groei over het tweede kwartaal, het zogenoemde Beige Book van de Federal Reserve en de consumentenuitgaven bekend worden gemaakt.

Apple

Aan het bedrijvenfront noteert Apple 2,7 procent hoger in de voorbeurshandel. Een Amerikaanse jury besloot vrijdag dat de Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung wegens patentschending een miljard dollar boete moet betalen aan iPhone-maker Apple.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,2 en 0,7 procent voor de Amerikaanse beurzen.

Gerelateerde artikelen