ANP31 dec '11 18:35

Verkeersproblemen in Alpenlanden door sneeuw

DEN HAAG (ANP) - In Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland heeft het verkeer van en naar de wintersportgebieden zaterdag te kampen met veel sneeuwval. Bestemmingen zijn moeilijker te bereiken en mensen komen later aan. Dat meldde een woordvoerder van de verkeersdienst van de ANWB.

In Frankrijk hebben de autoriteiten de Mont Blanctunnel gesloten wegens lawinegevaar op de toegangswegen. De woordvoerder van de ANWB zei echter dat weinig Nederlanders van deze verbinding van Frankrijk naar Italië gebruikmaken. Onbekend is nog wanneer de tunnel weer opengaat.

Wel kunnen nogal wat Nederlanders vast komen te staan op de N90 (Albertville-Val d`Isère). Dat is de toegangsweg naar bekende Franse wintersportplaatsen als Val d`Isère , Tignes en Les Arcs. De weg is rond het middaguur een uur afgesloten geweest wegens een lawine. Daarbij werden twee auto’s geraakt. Er vielen geen gewonden.

Ook in Oostenrijk zijn een aantal wegen diep besneeuwd. Dat geldt onder meer voor de A12 (Innsbruck-Arlberg) en de Brennerroute. Het verkeer in het oostelijk deel van Zwitserland heeft eveneens last van sneeuw. Het gaat om het gebied waar wintersportplaatsen als Davos en Arosa liggen.

Gerelateerde artikelen