ANP7 mei '12 14:05

EU verwacht dat Grieken reddingsplan nakomen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bereid om Griekenland te blijven helpen met de economische hervormingen van het land mits Athene zich aan de afspraken houdt. De gemaakte afspraken vormen de basis voor een duurzame toekomst van het land, aldus een woordvoerster maandag in een reactie op de verkiezingen van zondag, waar de voormalige coalitiepartijen zwaar verloren.

De zegsvrouw verwacht dat de toekomstige Griekse regering de gemaakte afspraken van het reddingsplan nakomt. Griekenland heeft voor honderden miljarden euro's steun toegezegd gekregen in ruil voor vergaande hervormingen. De maatregelen treffen de bevolking hard. Het is nu aan de Grieken om een regering te vormen met een stabiele meerderheid, aldus de zegsvrouw.

,,De verantwoordelijkheid rust op Griekse schouders'', voegde de woordvoerder van Europees Commissaris Olli Rehn (Monetaire zaken en de euro) toe. Alle Europese partners hebben aangegeven Griekenland te ondersteunen om in de eurozone te blijven en hebben hun solidariteit getoond, aldus de zegsman. ,,Solidariteit is tweerichtingsverkeer.''

De zegsman benadrukte dat het ,,volledig en op tijd'' doorvoeren van de maatregelen essentieel is om de gestelde doelstellingen te halen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen