ANP9 aug '12 15:44

Dwangsom voor kredietverlener Ferratum

AMSTERDAM (AFN) - Kredietverlener Ferratum is sinds donderdag verplicht een dwangsom te betalen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder legde Ferratum 8 mei een last onder dwangsom op, omdat het bedrijf niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM. De destijds opgelegde termijn is inmiddels verstreken zonder dat gehoor is gegeven aan de oproep.

De AFM vermoedt dat Ferratum, in Nederland ook wel bekend onder de naam 'Saldodipje', zonder verplichte vergunning zogeheten flitskredieten heeft aangeboden aan consumenten. Deze kortlopende leningen zijn makkelijk via internet af te sluiten, maar kunnen door hoge bijkomende kosten al gauw erg duur uitpakken voor de consument.

Flitskredieten vallen pas vanaf juni 2011 onder het toezicht van de AFM. Sindsdien is de toezichthouder bezig aanbieders onder de loep te nemen en ertoe te dwingen om aan de voorschriften te voldoen.

Iedere dag dat Ferratum niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met 4000 euro tot een maximum van in totaal 80.000 euro. Het bedrijf is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Via de website deelt het aan zijn klanten mee voorlopig geen nieuwe leningen meer te verstrekken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen