ANP6 aug '12 15:47Aangepast op 6 aug '12 17:13

Oprichter wil Best Buy van beurs halen

NEW YORK (AFN) - De oprichter en ex-topman van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy, Richard Schulze, wil het bedrijf van de beurs halen. Hij liet maandag weten tussen de 24 en 26 dollar per aandeel op tafel te willen leggen.

Daarmee zou het bedrijf op 8,16 tot 8,84 miljard dollar worden gewaardeerd. Het aandeel, dat vrijdag sloot op 17,64 dollar, maakte maandag een koerssprong van 20 procent. Schulze heeft al een belang van ruim 20 procent in Best Buy, dat in een reactie sprak van ,,ongevraagde belangstelling''.

Best Buy beleeft zware tijden door de felle concurrentie van bijvoorbeeld Apple, dat steeds meer eigen winkels opent, en van webwinkels als Amazon. Het bedrijf zag de winst in het eerste kwartaal met een kwart dalen, mede als gevolg van de hoge kosten van de reorganisatie die het doorvoert om het hoofd boven water te houden.

Schulze, die het bedrijf 36 jaar lang leidde voordat hij in 2002 terugtrad als topman, zei maandag dat de tijd dringt voor Best Buy. ,,Het lijdt geen twijfel dat nu het moment van de waarheid is voor Best Buy, en dat onmiddellijke en substantiële veranderingen nodig zijn om van het bedrijf weer een marktleider te maken'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen