ANP21 nov '12 06:13

Gevaarlijke internationale drugsbende gepakt

SCHIPHOL (ANP) - In een van de grootste acties van de afgelopen jaren zijn dinsdag zeven verdachte leden van een internationale drugsbende opgepakt.

Het CargoHarc-team van Koninklijke Marechaussee (KMAR), FIOD en Douane hebben het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de bende, die cocaïne vanuit het Caribisch gebied via Schiphol Nederland zou hebben binnengebracht.

Er zijn deze maand in totaal 11 mannen en een vrouw gearresteerd, meldde een woordvoerder van de marechaussee woensdag. ,,We hebben het hier mogelijk over een zeer gevaarlijke criminele organisatie.'' Vijf mensen die eerder deze maand werden binnengehaald, zouden liquidaties hebben voorbereid in opdracht van de organisatie.

De opsporingsdiensten zetten dinsdag 200 mensen in om de zeven verdachten te pakken in Eindhoven, Dordrecht, Diemen en Amsterdam. Diverse arrestatieteams, onder andere dat van de Marechaussee, maakten hun opwachting, omdat de verdachten mogelijk vuurwapens hadden. Ook een team van Defensie dat is gespecialiseerd in het vinden van verstopt bewijsmateriaal is ingezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen