ANP19 dec '12 15:27

Goedkoop speelgoed populair kerstcadeau

SNEEK (ANP) - Goedkoper speelgoed is de komende kerstdagen een veelgevraagd cadeautje. Voorspelde Detailhandel Nederland deze week nog een recordomzet aan cadeaus en kerstdiners, de speelgoedbranche ziet dat de consument toch de hand op de knip houdt.

De verkopen van duurdere cadeaus van boven de 50 euro blijven dit jaar wat achter, zegt René Bakker van speelgoeddistributeur Van der Meulen. De groothandel, die levert aan veel detailhandelketens, benadrukt dat de verkooppiek voor de speelgoedbranche traditioneel bij Sinterklaas ligt. Maar ook in de aanloop naar kerst is een teruggang merkbaar van duurdere legotreinen of Playmobil-dozen, zegt hij.

Wat wel goed loopt zijn typische gezelschapsspellen en sjoelbakken. ,,Kerst blijft toch een typisch familiegebeuren'', constateert Bakker. Absolute topper is het Top 2000 Spel, een quiz met muziek, beeld en geluidsfragmenten. De combinatie van een fysiek spel in combinatie met de gratis app-toepassing voor de iPad maakt het een uniek spel. ,,We zijn reeds ver voor kerst uitverkocht met dit spel en de doorverkopen zijn ook goed.''

Bordspellen

Ook andere spellen in het goedkopere segment verkopen goed. Zo zijn bordspellen, de 200 spellendoos en ook Boom Boom Balloon uitschieters.

De winkeliers verwachten een extra omzet van 790 miljoen euro, oftewel 10 miljoen euro meer dan vorig jaar, voorspelt Detailhandel Nederland deze week, op basis van inkoopcijfers van de winkeliers. Die zien ook veel vraag naar kleding, espressomachines, tablets en dure sieraden. De detailhandel zet normaal 1,5 miljard euro om in een week.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen