ANP25 dec '12 22:06

Brandweermoordenaar liet briefje achter

ANP
ANP

WEBSTER (ANP) - De 62-jarige man die maandag in het Amerikaanse Webster een groep brandweermannen in een hinderlaag lokte, heeft een briefje achtergelaten. Hij schreef daarin dat hij voorbereidingen trof om de buurt plat te branden en ,,te doen wat ik het liefst doe - mensen doden''.

In het huis van William Spengler bij het Ontariomeer zijn ook menselijke resten aangetroffen, meldde de politie dinsdag. Waarschijnlijk gaat het om de 67-jarige zus van de schutter. Zij was vermist. Spengler pleegde maandag zelfmoord.

Spengler schoot maandag vier brandweermannen neer die op een woningbrand waren afgekomen. Twee van hen, 19 en 43 jaar oud, overleden. Uit het briefje zijn de intenties van Spengler duidelijk geworden, maar nog niet zijn motief. De politie zei daar dinsdag niets over.

AR-15-geweer

Volgens de politie gebruikte hij voor zijn daad eenzelfde type wapen als de schutter die anderhalve week geleden een bloedbad aanrichtte op een basisschool in Newtown, meldde The New York Times. Toen ging het om een AR-15-geweer van de fabrikant Bushmaster.

Toen de brandweermannen arriveerden bleken een huis en een auto in brand te staan. Spengler lag als een sluipschutter op de hulpverleners te wachten. Nog voordat ze waren begonnen met blussen, werden ze onder vuur genomen. De vlammen sloegen later over naar andere woningen.

Het huis dat aanvankelijk als enige in brand stond was van Spengler zelf. Hij was in de jaren 80 al veroordeeld voor het met een hamer doodslaan van zijn 92-jarige oma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen