ANP21 aug '12 19:58Aangepast op 21 aug '12 20:15

ABN Amro: extra maatregelen tegen fraude

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - ABN Amro neemt extra maatregelen om klanten te beschermen tegen fraude met internetbankieren. Zo wordt het criminelen moeilijker gemaakt om geld van andermans rekening over te maken naar het buitenland. Dat maakte de bank dinsdag bekend.

Voor de meeste klanten wordt vanaf woensdag de mogelijkheid om online geld over te maken naar het buitenland, standaard uitgezet. Klanten kunnen dat vervolgens zelf aanpassen. Begin volgend jaar volgt een vergelijkbare maatregel voor pinnen in het buitenland.

,,Bij fraude maken criminelen vaak het geld over naar het buitenland'', aldus Gijs Schreuder, directeur perticulier betalingsverkeer van ABN Amro. ,,Dat is nu minder makkelijk voor ze. Hiermee voorkomen we een hoop schade en ongemak.''

Radboud Universiteit

De maatregelen staan volgens een woordvoerster van de bank los van het onderzoek naar internetbankieren waarmee de Radboud Universiteit Nijmegen vorige week kwam. De onderzoekers stelden dat internetbankieren bij ABN Amro niet altijd veilig zou zijn.

,,Wij zijn continu bezig met de veiligheid van bankieren'', aldus de woordvoerster. ABN Amro stelde vorige week al naar aanleiding van mediaberichten over het Nijmeegse onderzoek dat er geen sprake was van een vergroot risico voor zijn klanten.

Gerelateerde artikelen