ANP7 aug '12 15:29

Bezwaar Voorburg tegen hogere snelheid A12

ANP
ANP

LEIDSCHENDAM-VOORBURG (ANP) - Het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg dient deze week een bezwaarschrift in bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu tegen de verhoging van de maximumsnelheid op de Utrechtse Baan (A12). Sinds 1 juli mag er tussen Den Haag-centrum en het Prins Clausplein 100 worden gereden in plaats van 80. Het college van burgemeester en wethouders is het daar niet mee eens, maakte de gemeente dinsdag bekend.

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen schrapte de 80-kilometerzones op de A12, de A13 bij Rotterdam en de A10 bij Amsterdam. Dit ondanks bezwaren van de gemeenten langs deze wegen.

Schultz van Haegen vindt dat de effecten van de snelheidsverhoging voor luchtvervuiling en geluidsoverlast te verwaarlozen zijn. Auto's zijn schoner geworden en bovendien is een snelheid van 100 beter voor de doorstroming. Volgens Leidschendam-Voorburg neemt de luchtvervuiling door het verkeer toe bij verhoging van de maximumsnelheid. Een geringe reistijdwinst weegt daar niet tegenop.

De Rotterdamse deelgemeente Overschie had al voor 1 juli een bezwaarschrift ingediend. Amsterdam en de stadsdelen langs de A10 hebben vorige week officieel bezwaar aangetekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen