ANP24 dec '12 15:02

'Beurzen New York openen licht lager'

NEW YORK (AFN) - De futures op de belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters wijzen maandag op een licht lagere opening. Beleggers houden er steeds meer rekening mee dat een politiek akkoord over de aanpak van het begrotingstekort niet voor het einde van het jaar zal worden bereikt.

Zonder compromis gaan in het nieuwe jaar alle tarieven van de inkomstenbelasting in de Verenigde Staten omhoog en treedt een reeks bezuinigingen automatisch in werking. Die maatregelen kunnen er volgens economen voor zorgen dat de Amerikaanse economie volgend jaar krimpt.

Democraten en Republikeinen kunnen in de komende dagen proberen tot een beperkte deal te komen. De meeste schade van de gevreesde 'fiscal cliff' zou dan worden voorkomen, zo lieten verscheidene politici doorschemeren.

Halve dag open

Druk zal het maandag naar verwachting niet worden op de beurzen in New York, die wegens kerstavond maar een halve dag open zijn. Ook op de Europese beurzen was er een ingekorte handelssessie, waarin maar weinig te beleven viel.

De futures wezen een kleine drie kwartier voor de openingsbel op een daling van 0,2 procent voor zowel de leidende Dow-Jonesindex als de bredere S&P 500. De openingsindicator op de Nasdaq wees op een verlies van 0,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen