ANP1 nov '12 10:31Aangepast op 1 nov '12 14:49

Vooruitblik: Betere resultaten PostNL

DEN HAAG (ANP) - PostNL heeft in het derde kwartaal de omzet en het onderliggende resultaat op jaarbasis licht zien toenemen. Dat voorspellen 8 in opdracht van ANP-Reuters geraadpleegde analisten. PostNL opent de boeken op maandagochtend 5 november.

Bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers liet het concern weten dat het cash bedrijfsresultaat dit jaar aan de onderkant van de bandbreedte uitkomt van 110 tot 160 miljoen euro.

De onderneming kampt met vertragingen bij de reorganisatie van de Nederlandse postactiviteiten die het wil doorvoeren. In het voorjaar moest PostNL de reorganisatie stilleggen, omdat de nieuwe werkwijze de kwaliteit van de postbezorging in gevaar bracht. Deze week werd bekend dat de evaluatie van de voorgestelde maatregelen verder uitloopt. Uiterlijk bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers, in 2013, wordt meer bekendgemaakt over de nieuwe plannen.

PostNL moest door alle problemen de besparingsdoelen voor dit jaar verlagen. Het bedrijf verwacht dat de reorganisatie dit jaar 25 tot 40 miljoen euro oplevert, in plaats van 40 tot 60 miljoen euro. De implementatiekosten vallen door de vertraging 20 tot 40 miljoen euro lager uit dan eerder verwacht. PostNL maakte in het tweede kwartaal nog 10 miljoen euro aan extra kosten om de kwaliteit op peil te brengen. Die kosten lopen volgens het bedrijf in de tweede helft van het jaar terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen