ANP28 apr '12 04:01

Deuren Aviodrome gaan weer open

ANP
ANP

LELYSTAD (ANP) - Luchtvaartthemapark Aviodrome in Lelystad opent zaterdag voor het eerst sinds het faillissement vorig jaar weer de deuren voor het publiek. Het park is de afgelopen weken vernieuwd en hoopt in de nieuwe vorm meer bezoekers aan te trekken dan voorgaande jaren.

Het Aviodrome verhuisde in 2003 van Schiphol naar Lelystad, maar kampte de laatste jaren met tegenvallende bezoekersaantallen. Mede hierdoor moest het park eind vorig jaar de deuren sluiten.

De Libéma Groep uit Rosmalen, onder meer eigenaar van Autotron in Rosmalen en safaripark Beekse Bergen, deed vorig jaar al een poging het park over te nemen, maar dat mislukte. Hierdoor dreigde een openbare veiling van de grote collectie historische vliegtuigen. Eind maart lukte het Libéma echter alsnog genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een overname.

Het Aviodrome is door Libéma interactiever gemaakt. Zo zijn meer toestellen toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het Aviodrome mikt voorlopig op 180.000 bezoekers per jaar. Dat zijn er een paar duizend meer dan de afgelopen jaren.

Gerelateerde artikelen