ANP17 feb '12 15:57Aangepast op 17 feb '12 16:22

Kramer tegen Blokhuijsen op 5 kilometer

Sven Kramer. ANP
Sven Kramer. ANP

MOSKOU (ANP) - Sven Kramer rijdt zaterdag tijdens het WK allround op de 5 kilometer tegen zijn land- en ploeggenoot Jan Blokhuijsen. Dat is vrijdag in Moskou tijdens loting bepaald. De nummers 1 en 2 van het laatste Europees kampioenschap allround komen in de 12e en laatste rit in actie.

Koen Verweij neemt het direct voor de race tussen Kramer en Blokhuijsen op tegen de Russische titelverdediger Ivan Skobrev. Ted-Jan Bloemen schaatst in rit tien tegen de Noor Havard Bökko.

Eerst leggen de mannen op zaterdag nog de 500 meter af. Op die afstand is Kramer in de vierde rit gekoppeld aan de Lee Seung-hoon. De Zuid-Koreaan pakte 2 jaar geleden bij de Olympische Spelen in Vancouver goud op de 10 kilometer na de diskwalificatie van Kramer.

Skobrev

Blokhuijsen is ook op de kortste afstand in de 12e en laatste rit ingedeeld. Op de 500 meter is Skobrev zijn tegenstander. Bloemen schaatst tegen de Canadees Stefan Waples (zesde rit) en Verweij tegen de Pool Jan Szymanski (zevende rit).

Ook bij de vrouwen staat er zaterdag een mooi duel op het programma. Titelverdedigster Ireen Wüst sluit de 3000 meter af tegen Europees kampioene Martina Sablikova uit Tsjechië. Linda de Vries is in de 11e en voorlaatste race aan Christine Nesbitt uit Canada gekoppeld. Marrit Leenstra lootte in het zevende paar tegen de Japanse Shiho Ishizawa en Jorien Voorhuis start de 3 kilometer tegen een andere Japanse, namelijk Ayaka Kikuchi.

Wüst begint het toernooi zaterdag op de 500 meter met een race tegen Jekaterina Lobisjeva uit Rusland. Dat is de 12e en laatste rit. De Vries, Voorhuis en Leenstra komen kort na elkaar de baan op, in de zevende, achtste en negende race. De Vries lootte de Duitse Claudia Pechstein, Voorhuis heeft Sablikova als tegenstandster en Leenstra schaatst tegen de Russische Julia Skokova.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen