ANP13 jun '12 15:01

'Wall Street begint lager'

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting lager. Beleggers blijven terughoudend door de aankomende Griekse verkiezingen en de aanhoudende zorgen over de hoge renteniveaus in Spanje en Italië.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in mei conform verwachting met 0,2 procent zijn afgenomen. Ook bleek dat de producentenprijzen vorige maand met 1 procent zijn gedaald. Economen hadden gerekend op een prijsdaling met 0,6 procent.

Dell noteert hoger in de voorbeurshandel. De Amerikaanse computermaker liet dinsdag nabeurs weten een dividend te willen uitkeren en meer aandelen te willen inkopen. Ook verwacht het bedrijf dat de activiteiten op het gebied van zakelijke software en diensten met gemiddeld 10 procent per jaar zullen groeien tot 2016.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson (J&J) klimt ook in de voorbeurshandel. Het farmaceutische concern verwacht de overname van de Zwitserse maker van medische apparatuur Synthes donderdag af te ronden. De overname, die 19,7 miljard dollar kost, zal dit jaar een kleine positieve bijdrage leveren aan de winst van J&J. Eerder werd uitgegaan van een bescheiden negatieve impact op de winst.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,3 en 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street eindigde dinsdag met winst. Handelaren lieten de grootste zorgen over Spanje en de toekomst van de euro even rusten en gingen op zoek naar koopjes. De Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent hoger op 12.573,80 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen