ANP17 okt '12 08:18Aangepast op 17 okt '12 08:53

Inge Dekker last lange rustpauze in

MOSKOU (ANP) - Inge Dekker last volgend jaar een lange rustpauze in. De zwemster wil zich de komende 1,5 jaar volledig gaan toeleggen op haar studie psychologie. De winnares van olympisch zilver op de 4x100 vrij in Londen sluit echter niet uit dat ze daarna haar zwemloopbaan weer oppakt.

,,Sinds 2001 staat mijn leven volledig in het teken van het zwemmen. Ik heb 11 jaar hard getraind en veel bereikt. Maar het is nu tijd voor andere dingen. Ik wil in ieder geval mijn studie afmaken, want ik wil toch ook iets voor straks achter de hand hebben. Daarna zien we wel weer’’, liet Dekker vanuit Moskou weten, waar ze actief is in het wereldbekercircuit.

De 27-jarige Dekker wil echter nog niet definitief een streep onder haar loopbaan zetten. ,,Ik blijf zeker 3 tot 4 dagen per week trainen. Ik vind zwemmen ook nog steeds heel erg leuk. Als ik even afstand heb genomen, heb ik misschien alleen maar weer zin weer aan de slag te gaan. Dat kan heel verfrissend werken. Het kan ook zijn dat ik straks zeg: het is mooi geweest. Maar ik sluit een deelname aan de Spelen in Rio nu nog niet uit.’’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen