ANP15 aug '12 09:50

'Dissidenten Emiraten geen kans op advocaat'

BEIROET (ANP) - De Verenigde Arabische Emiraten maken het voor mensen met kritiek op de regering onmogelijk om een eerlijk proces te krijgen. Die noodkreet slaakte mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) woensdag. Omdat de advocaten van critici van het regime worden lastiggevallen en opgepakt, kunnen dissidenten bijna geen advocaat krijgen.

Sinds maart hebben de Verenigde Arabische Emiraten 51 personen vastgezet, onder wie twee prominente mensenrechtenadvocaten. Volgens de autoriteiten zijn vreedzame oproepen tot verandering in het land een gevaar voor de nationale veiligheid.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een autoritair bestuurd land in het Midden-Oosten, dat is opgedeeld in zeven emiraten. In het land heeft de strijd voor democratie geen voet aan de grond gekregen. De Emiraten hebben zich bij andere opstanden in de regio wel soms achter opstandelingen geschaard. Zo waren zij vorig jaar het tweede Arabische land dat het bestuur van de Libische rebellen erkende. Ook was het land betrokken bij luchtacties tegen het Libische regime.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen