ANP2 apr '12 08:23Aangepast op 2 apr '12 08:58

AND International lijdt verlies

AMSTERDAM (AFN) - De maker van digitale kaarten AND International heeft in 2011 een nettoverlies geleden van 13,9 miljoen euro, tegen een winst van 3,8 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De omzet kwam uit op 2,4 miljoen euro, tegen 7 miljoen euro een jaar eerder. Het resultaat per aandeel bedroeg 3,72 euro negatief, vergeleken met een winst van 0,66 euro per aandeel in 2010. AND had het afgelopen jaar naar eigen zeggen last van veranderende technologische ontwikkelingen, snel veranderende marktomstandigheden en meer aanbod van gratis kaarten. AND-topman Maarten Oldenhof sprak van een teleurstellend jaar.

AND gaf aan dat voor 2012 weer winst wordt verwacht. Door de reorganisatie wordt een ,,substantiële'' kostenbesparing verwacht, aldus het bedrijf. De resultaatontwikkeling in 2012 zal onder andere afhankelijk zijn van de sterkte van het economisch herstel en de ontwikkelingen in de markt voor navigatie en locatiegebaseerde diensten. AND verwacht ook dat de nieuwe koers en een eind maart afgesloten contract zal leiden tot een belangrijke omzetstijging in 2012.

Topman Oldenhof legt zijn functie op 15 mei neer. De raad van commissarissen van het bedrijf wil Hugo van der Linde benoemen als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij was eerder operationeel directeur van het bedrijf en sinds oktober 2011 bestuurder van AND Products. AND wil verder ook de raad van commissarissen uitbreiden met een derde lid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen