ANP6 feb '12 11:02

CNV: Interesse voor doorstart NedCar

ANP
ANP

BORN (AFN) - Een niet nader genoemde autofabrikant heeft interesse voor de productie van auto's door NedCar vanaf 2015. Afgelopen donderdag bezocht een delegatie van dat bedrijf NedCar nog. ,,Alle signalen staan op groen, maar nu gooit Mitsubishi de deur dicht'', zei bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Metaal maandag in Born.

Bij een doorstart zouden 800 werknemers hun baan kunnen houden. De overige 700 zouden gedetacheerd kunnen worden, aldus Severijns. ,,We hebben hierover gesprekken gevoerd met de raad van commissarissen. Die hebben we, naar nu blijkt, dus voor Jan met de drie letters gevoerd. We hebben al die tijd tegen een betonnen muur gepraat.''

Dinsdag willen de vakbonden met de raad van commissarissen praten over het mogelijk maken van een overgangsperiode tot de nieuwe auto's kunnen worden gemaakt. Want als de werknemers eenmaal definitief weg zijn, is er geen mogelijkheid meer om als autofabriek door te starten, aldus Severijns en bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten maandag.

Gerelateerde artikelen