ANP10 mei '12 13:48Aangepast op 10 mei '12 14:13

IT-kosten Philips met kwart omlaag

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Philips wil de totale IT-kosten tot en met 2015 met een kwart omlaag brengen tot 750 miljoen euro. Dat bleek donderdag uit de presentatie van Chief Information Officer Jeroen Tas tijdens de Capital Markets Day van Philips in Boston.

Philips heeft eerder wel gezegd de operationele kosten tot en met 2014 met 800 miljoen euro te willen verlagen, maar heeft dit niet verder gespecificeerd. De 250 miljoen euro aan kostenbesparingen binnen IT vallen overigens deels buiten die 800 miljoen euro, aangezien het kostenbesparingsprogramma (genaamd Accelerate!) hier langer doorloopt.

De IT-kosten liggen bij Philips hoger dan bij de concurrentie, zo bleek uit de presentatie. Bij Philips ligt het percentage IT-kosten in verhouding tot de omzet op 4 procent, ten opzichte van 3 procent bij branchegenoten.

Philips-doelen

Philips wil de kosten terugdringen door onder meer het aantal systemen ,,drastisch'' te verlagen. Ook wil het IT-investeringen kritischer gaan beoordelen en het werk vaker uitbesteden aan lagelonenlanden.

Tas noemde ook andere Philips-doelen, die onderdeel zijn van het zogenoemde Accelerate! programma in zijn presentatie. Zo wil Philips de voorraadniveaus met 200 tot 300 basispunten in twee jaar tijd reduceren en de doorlooptijd tussen de ontwikkeling van een product en de marktintroductie met 40 procent verminderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen