ANP8 mei '12 23:30

Revanche Liverpool op Chelsea geen troost

EPA
EPA

LIVERPOOL (ANP) - FC Liverpool heeft dinsdagavond met 4-1 revanche genomen op Chelsea voor de nederlaag in de finale van de FA Cup, maar een troost was dat geenszins. Voor de thuisclub ging deze competitiewedstrijd slechts om de achtste plaats in de Premier League, de bezoekers waren in gedachten al helemaal bij de eindstrijd van de Champions League tegen FC Bayern in München op 19 mei.

Trainer Roberto di Matteo liet verscheidene vedetten dus in Londen en kwam met een B-team naar Anfield. Hoewel ook Liverpool niet op volle sterkte aantrad, zat Dirk Kuijt toch weer op de reservebank toe te kijken. De Katwijker zag voor rust Michael Essien (Chelsea) - na een voorzet van Luis Suarez -, Jordan Henderson en Daniel Agger scoren: 3-0.

De Spaanse spits Fernando Torres kopte tegen zijn oude club geheel vrijstaand tegen de paal en knalde later hard tegen de onderkant van de lat. Zijn collega voorin Ramires deed in het begin van de tweede helft wel iets terug.

Jonjo Shelvey herstelde de marge van drie echter snel. Hij hoefde de bal slechts recht vooruit te schieten na een afschuwelijke blunder van doelman Ross Turnbull, de vervanger van Petr Cech. In de slotfase mocht Kuijt nog even opdraven voor Maxi Rodriguez.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen