ANP2 mei '12 22:14

Feyenoord rolt Europa binnen

Ninos Gouriye (M) van Heracles in duel met Otman Bakkal (L) en Stefan de Vrij van Feyenoord. ANP
Ninos Gouriye (M) van Heracles in duel met Otman Bakkal (L) en Stefan de Vrij van Feyenoord. ANP

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord is nog één zege verwijderd van een sensationele rentree in de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Ronald Koeman leefde zich woensdagavond in de uitverkochte Kuip uit tegen Heracles Almelo: 4-1. Daarmee bleven de Rotterdammers voor het tiende duel op rij ongeslagen, met 26 punten en een ticket voor (minimaal) de Europa League als indrukwekkend resultaat.

Koeman kwam met een kleine verrassing in zijn opstelling. Niet Sekou Cissé, maar Ruben Schaken fungeerde als centrumspits bij absentie van zowel John Guidetti (ziek) als Guyon Fernandez (dijbeen). Jerson Cabral keerde zoals verwacht terug in het basisteam als vleugelspits. De pas 18-jarige Anass Achahbar had zondag tegen AZ (1-0) als vroeger invaller voor Fernandez veel te weinig laten zien als 'aanvalsleider' om voor een herkansing in het Rotterdamse elftal in aanmerking te komen.

Al in de 11e minuut betaalde de tactische zet van Koeman zich uit. Op aangeven van Cabral schoot Schaken op de paal waarna Otman Bakkal de rebound simpel binnen kon tikken, 1-0. De PSV-huurling, die tegen AZ ook al scoorde, bleek voldoende hersteld van zijn enkelblessure om in het elftal van Feyenoord te kunnen starten.

Cissé

De thuisclub sukkelde daarna een beetje in slaap. Feyenoord kreeg voldoende mogelijkheden om Heracles weg te counteren, maar de eindpass was vaak onzuiver. Ook kozen met name Cissé en Cabral meer dan eens voor de verkeerde voortzetting van de aanval.

Pas vlak voor de rust kregen de Tukkers, die stilaan meer lef kregen, de eerste serieuze kans. Het harde schot van Ninos Gouriye eindigde op de vuisten van Erwin Mulder.

Opgepept door Koeman kwam Feyenoord gretig uit de kleedkamer. Het was Cabral die uit een pass van El Ahmadi de voorsprong al snel verdubbelde, 2-0. Nadat Everton namens Heracles tegen de onderkant van de lat had gekopt, zetten Cissé en Schaken De Kuip in vuur en vlam: 4-0. De treffer van Willie Overtoom kon de Rotterdamse pret niet drukken: 4-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen