ANP30 apr '12 15:54

Koninginnedag in Amsterdam gemoedelijk

ANP Kippa
ANP Kippa

AMSTERDAM (ANP) - Voetje voor voetje over de vrijmarkt in het Vondelpark, gezelligheid in de Jordaan en langzaam varen op de grachten. Koninginnedag in Amsterdam verloopt vooralsnog gemoedelijk. Het wordt steeds drukker en voller in de stad, aldus een woordvoerder van de gemeente Amsterdam.

Het is nog te vroeg om te concluderen of Amsterdam erin is geslaagd de stroom bezoekers te beperken door massale feesten uit de binnenstad te weren. Vorig jaar vierden 800.000 mensen Koninginnedag in de hoofdstad. Bijna de helft van de bezoekers kwam van buiten Amsterdam.

De stad stroomt vol met een gemengd publiek. De autoriteiten hebben de indruk dat het publiek gevarieerder is dan vorig jaar, omdat er meer gezinnen naar de stad komen. Ze merken ook dat de feestdag iets later op gang kwam dan voorgaande edities.

Volgens de woordvoerder levert het geen problemen op dat het evenemententerrein op het Java-eiland al sinds de ochtend vol is. De autoriteiten slagen erin de stroom bezoekers voor dit feest van Slam!FM om te leiden naar de binnenstad, waar ze op terrassen neerstrijken of deelnemen aan Oranjefeesten die kleinschaliger van opzet zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen