ANP7 sep '12 10:02

Pakistaans meisje mag vrij op borgtocht

EPA
EPA

ISLAMABAD (ANP) - Het verstandelijk gehandicapte christelijke Pakistaanse meisje dat wordt beschuldigd van het verbranden van verzen uit de Koran, mag op borgtocht worden vrijgelaten. Dat heeft een rechter in Pakistan besloten.

Het 14-jarige meisje, Rimsha Masih, uit een arme buitenwijk van Islamabad werd ruim 2,5 week geleden gearresteerd. De imam van de moskee in de buurt had haar aangegeven. Volgens haar advocaten wilde het meisje, dat naar verluidt niet kan lezen, slechts wat rondslingerende papiertjes verbranden.

De imam is zaterdag gearresteerd. Zijn naaste medewerker heeft hem ervan beschuldigd dat hij pagina's van een koran zelf aan de papiertjes heeft toegevoegd.

Veiligheid

Het is nog niet duidelijk wanneer Rimsha wordt vrijgelaten. Het is ook niet zeker of ze wel veilig is als ze terugkeert naar huis. In Pakistan worden mensen die zijn beschuldigd van godslastering soms gedood door andere burgers, zelfs als ze zijn vrijgesproken door de rechter.

De zaak tegen Rimsha heeft wereldwijd verontwaardigde reacties opgeroepen van christenen, mensenrechtenorganisaties en westerse regeringen. Zij wijzen erop dat de beschuldiging van godslastering vaak wordt gebruikt om persoonlijke vetes uit te vechten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen