ANP24 apr '12 17:09

Guidetti mist ook AZ

ROTTERDAM (ANP) - Clubtopscorer John Guidetti (20 treffers) mist bij Feyenoord zondag ook de topper tegen AZ in De Kuip. De Zweedse huurling van Manchester City is geveld door een zenuwontsteking, veroorzaakt door een virus. Dat bleek dinsdag tijdens nader medisch onderzoek.

Guidetti was afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-2) ook al afwezig bij Feyenoord. Hij had enkele trainingen gemist door een ogenschijnlijke griepaanval. Trainer Ronald Koeman vond Guidetti niet fit genoeg om hem voor het duel in Den Haag in zijn selectie op nemen. De 20-jarige aanvaller had begin dit jaar ook al last van een keelontsteking.

Guyon Fernandez, die dit seizoen liefst 11 wedstrijden miste door langdurige schorsingen, toonde zich tegen ADO een prima vervanger van Guidetti. De geboren Hagenaar bracht tegen zijn oude club een doelpunt en een assist op zijn naam.

Koeman kan tegen AZ ook niet over middenvelder Karim El Ahmadi (geschorst) beschikken. Jeugdinternational Tonny Vilhena daarentegen is wel van de partij. De KNVB heeft hem voor een korte oefenstage met Oranje vrijaf gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen