ANP15 okt '12 20:45

Oranje traint met Huntelaar als spits

BOEKAREST (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal benutte maandagavond de afsluitende training van het Nederlands elftal voor het uitduel met Roemenië voor een groot deel om Klaas-Jan Huntelaar aan het werk te zien als centrumspits.

De aanvaller van Schalke 04 mocht lang afwerken op doel. Hij werd bediend door Luciano Narsingh en Jeremain Lens, de beoogde vleugelspelers voor het duel met de Roemenen. Het was op z'n zachtst gezegd opvallend dat Huntelaar mocht oefenen als centrumspits.

Van Gaal wilde zijn basisformatie voor de kraker van groep D van het WK-kwalificatietoernooi niet prijsgeven. Maar doorgaans doet hij weinig moeite om zijn favoriete 11 tijdens een oefensessie te verbergen. Van Gaal vertelde vrijdag rond het thuisduel met Andorra (3-0) dat Van Persie terug zou keren in zijn basisformatie voor Roemenië.

Grote vraag is of hij de mede-koploper op het laatste moment wilde misleiden. Of zal de bondscoach zijn plannen hebben bijgesteld en denkt hij dat Huntelaar alsnog de ideale aanvalsleider voor de ontmoeting in Boekarest is?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen