ANP27 aug '12 01:30Aangepast op 27 aug '12 02:13

'Regering Nigeria praat weer met Boko Haram'

EPA
EPA

ABUJA (ANP) - De regering van Nigeria voert gesprekken met leden van de radicaalislamitische beweging Boko Haram. Dat meldde een woordvoerder van president Goodluck Jonathan zondag.

Volgens de zegsman wordt 'via een achterdeur' gesproken met aanhangers van Boko Haram. ,,We willen begrijpen wat voor grieven deze mensen hebben, zodat we de crisis kunnen oplossen'', stelde de woordvoerder.

Boko Haram strijdt voor een onafhankelijke islamitische staat in het noorden van Nigeria. Bij aanvallen van de beweging op veelal christelijke doelwitten vallen vaak veel burgerdoden. Boko Haram wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van meer dan 1400 mensen sinds 2010. Het lukte de regering de afgelopen jaren niet de groep met militaire middelen te verslaan.

Een eerdere poging tot onderhandelen met de beweging liep dit jaar stuk op onderling wantrouwen. Een bemiddelaar stopte nadat over de gesprekken was gelekt naar de media. Daarop verklaarde een woordvoerder van Boko Haram dat de regering niet kan worden vertrouwd.

Gerelateerde artikelen