ANP28 nov '12 15:16

'Wall Street begint met verlies'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen woensdag met beginnen. Beleggers blijven langs de zijlijn in afwachting van een oplossing voor de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

De markt wacht daarnaast op de verkopen van nieuwe huizen over de maand oktober, die een halfuur na de openingsbel bekend worden gemaakt. Ook wordt uitgekeken naar het zogenoemde Beige Book van de Federal Reserve, dat later op de dag zal verschijnen.

Het aandeel Costco Wholesale klimt bijna 5 procent in de voorbeurshandel. Het Amerikaanse groothandelsbedrijf gaat een speciaal dividend uitkeren van 7 dollar per aandeel. Daarnaast liet Costco weten dat de totale omzet in november met 9 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,3 procent voor de Amerikaanse beruzen. Dinsdag zorgde de dreigende begrotingscrisis ook al voor verliezen op Wall Street. De Democratische leider Harry Reid van de Amerikaanse Senaat uitte zijn teleurstelling over het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen over de aanpak van de 'fiscal cliff'. De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent lager op 12.878,13 punten.

Gerelateerde artikelen