ANP9 mei '12 18:21

Resultaten Aperam onder verwachtingen

AMSTERDAM (AFN) - Aperam heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van 1,41 miljard dollar, tegen 1,68 miljard dollar een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 64 miljoen dollar, tegeb 139 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2011. Dat maakte het staalbedrijf, dat genoteerd is aan de beurs in Amsterdam, woensdag bekend.

De resultaten liggen onder de gemiddelde verwachting van analisten. Gerekend werd op een omzet van 1,56 miljard dollar en ee ebitda van 94 miljoen dollar. Aperam liet verder weten dat het voor het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat voorziet dat vergelijkbaar is met dat in de eerste driemaandse periode.

Topman Philippe Darmayan zei in een toelichting dat Aperam, ondanks marktomstandigheden die moeilijker waren dan voorzien, er in is geslaagd de resultaten te verbeteren ten opzichte van het laatste kwartaal van 2011. Toen lag de omzet weliswaar iets hoger, maar het bedrijfsresultaat met 53 miljoen euro lager dan in de afgelopen verslagperiode.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen