ANP28 mrt '12 08:14

Japanse beurs eindigt met verlies

TOKIO (ANP) - In Tokio is de beurs woensdag met verlies gesloten. Net als in Europa en New York namen beleggers wat gas terug na de sterke koersstijging een dag eerder. De Nikkei eindigde 0,7 procent lager op 10.182,57 punten en zakte daarmee weer onder het niveau van voor de verwoestende aardbeving en tsunami op 11 maart 2011.

De Japanse beurs stond ook onder druk doordat veel bedrijven ex-dividend noteerden. De waarde van het aandeel daalt daardoor met de hoogte van het dividend. Volgens handelaren had dit een negatieve impact van ruim 80 punten op de Nikkei. Het aandeel Sharp werd stilgelegd na berichten dat het Taiwanese Hon Hai Industries een belang neemt van 10 procent in het Japanse elektronicaconcern. De twee partijen zouden de productie van LCD-schermen willen samenvoegen.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook overwegend omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,9 procent lager en in Seoul zakte de Kospi 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney klom echter 0,9 procent onder aanvoering van de bankaandelen. De Australische centrale bank liet weten dat de grote banken nu beter kunnen omgaan met de hogere financieringskosten dan een paar jaar geleden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen