ANP24 apr '12 07:50

Unit4 boekt meer omzet maar minder winst

SLIEDRECHT (AFN) - Softwarebedrijf Unit4 heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 115,3 miljoen euro, een groei van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het operationeel resultaat (ebitda) nam daarentegen met 5 procent af tot 18 miljoen euro. Dat meldde de onderneming dinsdag.

Unit4 schrijft de winstdaling toe aan hogere investeringen en aan reorganisatiekosten van 2 miljoen euro. De brutomarge verbeterde tot 92 procent. Een jaar eerder was dat 91,2 procent.

Topman Edwin van Leeuwen is tevreden over de start van het jaar. ,,De marktomstandigheden zijn niet verslechterd ten opzichte van de laatste maanden van 2011 en in verscheidene gebieden zien wij verdere groeimogelijkheden.''

Optimistisch

Het bedrijf is optimistisch over de vooruitzichten voor 2012. Het verwacht dit jaar nog steeds een enkelcijferige groei te realiseren van de omzet en de ebitda.

In het eerste kwartaal van 2011 groeide de omzet van Unit4 nog met 23 procent. Dat was grotendeels te danken aan een grote opdracht van de Noorse overheid.

Gerelateerde artikelen