ANP24 jan '12 07:16

Japanse beurs sluit licht hoger

TOKIO (ANP) - In Tokio is de beurs dinsdag licht hoger gesloten. Beleggers bleven voorzichtig nadat de ministers van Financiën van de eurolanden Griekenland terugstuurden naar de onderhandelingstafel om met de banken te praten over afschrijvingen op Grieks staatspapier. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 8785,33 punten.

Ook verlaagde de Japanse centrale bank de economische groeiverwachting voor dit jaar naar 2 procent. Eerder werd nog uitgegaan van een groei van 2,2 procent. In 2011 is de Japanse economie naar verwachting met 0,4 procent gekrompen, terwijl de centrale bank eerder een groei met 0,3 procent had voorspeld.

Het aandeel Olympus daalde 0,7 procent. Volgens zakenkrant Nikkei wil elektronicaconcern Sony een belang nemen van maximaal 30 procent in de door een fraudezaak getroffen Japanse camerafabrikant.

De omzetten op de Japanse beurs bleven laag aangezien veel beurzen in het Verre Oosten nog altijd gesloten zijn vanwege de viering van het Chinese Nieuwjaar. In Australië, waar de beurs wel open was, eindigde de All Ordinaries onveranderd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen