ANP15 jun '12 08:45Aangepast op 15 jun '12 10:51

'Griekenland mag Europa niet chanteren'

EPA
EPA

ATHENE (AFN) - De eurozone kan niet toestaan dat het wordt gechanteerd door een land dat dreigt met financiële besmetting. Dat stelt de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann vrijdag in een Griekse krant.

Griekenland moet zich volgens de ECB-bestuurder houden aan de voorwaarden van het noodpakket van 130 miljard euro, waarover in maart overeenstemming is bereikt. Hij sloot uitstel in het behalen van de doelstellingen uit.

De Grieken gaan zondag naar de stembus voor verkiezingen die bepalend kunnen zijn voor de toekomst van Griekenland als onderdeel van de eurozone. De radicaal-linkse partij Syriza heeft herhaaldelijk laten weten zich bij een overwinning niet gebonden te voelen aan de voorwaarden voor de internationale noodkredieten waarmee Griekenland overeind worden gehouden.

De partij gaat ervan uit dat de andere eurolanden het niet aandurven de Grieken buiten de eurozone te zetten en met nieuwe concessies over de brug komen die de Grieken meer ruimte geven de economie op poten te zetten. Weidmann ziet hier echter niets in. ,,Dat zou een politiek besluit zijn met schadelijke gevolgen voor de hele unie.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen